Terug

Leg zelf je vloer en profiteer van een flinke korting!

  • Eigen Legservice
  • Offerte aanvragen voor de scherpste prijs
  • Bestel nu, betaal later!

Rubio Monocoat Olie

Filters

    Geen producten gevonden...

Rubio Monocoat Olie

Rubio Monocoat 

 

Dat de olie slechts in één laag is aan te brengen is niet de enige reden dat de olie zo razend populair is. Een andere reden is dat het merk Rubio Monocoat ook wel bekend staat als de “King of Colours” en dat geldt ook voor deze duurzame aanzetvrije olie. Zo is Rubio Monocoat olie te verkrijgen in maar liefst 40 standaardkleuren. Daarnaast zijn deze kleuren onderling met elkaar te mengen, wat zorgt voor onbeperkte creatieve mogelijkheden.

Rubio Monocoat olie is dus niet alleen een houtolie, maar ook een kleurolie en door het ruime aanbod aan diverse kleuren zit er altijd wel wat geschikts voor jouw vloer, trap, meubel of ander hout tussen.

 

Aanbrengen Rubio Monocoat olie

Dankzij een geavanceerde technologie van moleculaire binding is Rubio Monocoat olie gemakkelijker en sneller aan te brengen dan traditionele oliën. Het is namelijk een aanzetvrije olie, wat betekent dat je de olie rustig kunt aanbrengen zonder dat je bang hoeft te zijn voor aanzetplekken en overlappingen in het eindresultaat.

Daarnaast is er dankzij deze geavanceerde technologie slechts één laag Rubio Monocoat olie nodig. Sterker nog: een tweede laag heeft helemaal geen invloed op de bescherming of het eindresultaat. Rubio Monocoat olie breng je in de volgende stappen aan:

 

Image of Check icon PNG Ondergrond voorbereiden

Voordat je Rubio Monocoat olie aan gaat brengen, moet je de ondergrond goed voorbereiden. Met voorbereiden bedoelen wij dat de vloer “zuiver” is, oftewel vrij van stof, vuil, vlekken en vocht. In sommige gevallen dient de vloer zelfs geschuurd te worden.

Om de vloer snel te reinigen, raden wij jou onze Monocoat cleaner aan. Deze cleaner dient namelijk als goede voorbereiding op Rubio Monocoat olie.

Daarnaast is het een zeer rendabele cleaner (75-100 m² / 1l). Voor het optimale eindresultaat maak je uitsluitend gebruik van Rubio Monocoat producten. Deze producten zijn namelijk getest en afgestemd op elkaar.

Image of Check icon PNGDe olie aanbrengen

Nadat je het oppervlakte zuiver hebt gemaakt, is het tijd om de Rubio Monocoat olie aan te brengen. Begin als eerste met het doorroeren van de A-component tot een homogeen mengsel. Voeg daarna de B-component toe met een verhouding van ongeveer 3 eenheden A tot 1 eenheid B en meng de componenten zorgvuldig gedurende 1 à 2 minuten.

Nadat de olie gemengd is, is het tijd om de olie aan te brengen. We raden je aan om in zones van 5-10 M² te werken.

Begin elke zone door de randen te behandelen met een beige of rode Rubio Monocoat Scrubby pad. Breng vervolgens om de 0,5 meter een kleine hoeveelheid Rubio Monocoat olie aan met een kwast. Spreid uit in de richting van het hout met een rode Rubio Monocoat pad of met een een polijstmachine met een beige of rode 16 inch Rubio Monocoat pad.

Image of Check icon PNG Overtollige Rubio Monocoat olie verwijderen

Nadat je de olie hebt aangebracht dient de overtollige olie, na enkele minuten ingewerkt te zijn, verwijderd te worden (binnen 15 minuten per zone). Doe dit met een doek of met een polijstmachine met een witte Rubio Monocoat pad 16 inch.

Doe dit per zone en ga nadat je alle zones hebt afgewerkt er opnieuw over met een witte Rubio Monocoat pad. Het oppervlak mag niet plakkerig aanvoelen. Na ongeveer 24-36 uur kan het oppervlak weer gebruikt worden, mits de ruimte goed geventileerd is. En na vijf dagen kan het oppervlakte gereinigd worden met water en Rubio Monocoat producten.

Image of Check icon PNGReinigen en onderhoud

De Rubio Monocoat olie is nu aangebracht en opgedroogd en het oppervlak ziet er nu prachtig uit. Dat wil je natuurlijk ook behouden en daarom is het belangrijk dat je het oppervlak op de juiste manier reinigt en onderhoudt. Een voordeel van Rubio Monocoat is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Zo hoef je het oppervlak niet dagelijks te reinigen met water en zeep, maar slechts één keer in de twee à vier week.

Op de overige dagen kun je het met Rubio Monocoat olie behandelde oppervlak gewoon schoonmaken met een stofzuiger, swiffer of een microvezeldoek. Maak voor de schoonmaak geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of andere chemicaliën, zoals chloor, terpentine, etc.

Gebruik daarvoor de bestemde producten, zoals Rubio Monocoat Soap en Rubio Monocoat Surface Care. Vlekken zijn gemakkelijk plaatselijk weg te werken met de daarvoor bedoelde vlekverwijderaars. Klein onderhoud doe je met de Rubio Monocoat Refresh Spray en groot onderhoud doe je met dezelfde Rubio Monocoat olie die je ook in stap 2 hebt gebruikt.

Rubio Monocoat olie kopen van Mega Vloeren Centrum Culemborg

Wilt u de Rubio Monocoat olie ? Dan gaat u natuurlijk naar Mega Vloeren Centrum. Niet voor niets vindt u bij ons laminaathouten vloeren en pvc vloeren. Al deze vloeren komen in verschillende patronen en kleuren, waardoor er altijd een geschikt exemplaar te vinden is voor bij uw interieur.

Dit houdt in dat u de Rubio Monocoat olie nergens anders goedkoper kunt kopen. Met MegaVloerenCentrum bespaart u dus aanzienlijk in de kosten van een nieuwe olie !

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box